Fedtsugning

Der findes to typer af fedt på kroppen:

  1. Jævnt fordelte fedtlag i underhuden: Det er afhængig af din sundhedstilstand og bør fjernes gennem en kombination af motion og diæt.

  2. Fedt aflejret i lokale fedtdepoter: Det er arveligt betinget og kønsbestemt. Disse fedtdepoter forsvinder ikke trods slankekure og træning og er derfor specielt velegnede til fedtsugning.

Hvem er egnet til en fedtsugning?
Groft sagt er en fedtsugning velegnet til at ændre kropsfaconen men bestemt ikke en erstatning for en slankekur.

Der findes 3 forskellige metoder til fedtsugning

Traditionel fedtsugning
Den første og største forandring indebærer at man nu ved alle typer af fedtsugning, anvender en speciel opløsning, den såkaldte Kleinopløsning, som man indsprøjter i fedtlaget inden man starter fedtsugningen. Denne proces kaldes for infiltration.

Kleinopløsning består af saltvand, bedøvelsesmiddel og adrenalin. Væsken som indsprøjtes får fedtvævet til at hæve hvilket gør at det er nemmere at fjerne og det minimerer væsketab, samtidig med at adrenalinet får blodkar til at trække sig sammen. Dette mindsker blødning, samt hævelser og blå mærker.

Ved fedtsugningen af store fedtdepoter eller i fibrøse områder, benytter man nogle gange en sonde, der er forsynet med en ultralydsgenerator, for at bryde fedtet ned inden det bliver suget ud bagefter. Ultralydsbølger bryder fedtet ned og det bliver enklere at suge det ”smeltede” fedt ud.

Fedtsugningen som udføres vha. ultralyd tager længere tid og er derfor noget dyrere, men den anses til at være mere effektiv for at fjerne store mængder fedt, eller ved behandling af hårdere fibrøse områder. Metoden anses også for at være mere effektiv hvis det drejer sig om genbehandling. Oven i det, giver metoden en vis hudopstrammende effekt i behandlingsområdet

Laser fedtsugning
Når laserlyset rammer fedtcellerne afgives varme, der ”smelter” fedtcellerne til en olie-lignende væske. Derefter, kan denne smeltede masse suges ud og her skal man anvende smallere værktøj og mindre vakuumtryk end ved traditionel fedtsugning. Man kan også vælge at lade det smeltede fedt blive tilbage i kroppen og blive transporteret væk gennem kroppens normale fedt.

En del af den varmeenergi, som frigives ind i fedtlaget ved laserlipolys bliver absorberet af underhuden og giver en kontrolleret vævsskade der. Kroppen healer denne skade gennem at nydanne kollagentråde, som giver en hudopstrammende effekt.

Den hudopstrammende effekt giver muligheder for behandling af patienter, der har slap hud i de områder, der skal behandles.

Radiofrekvensfedtsugning
Radiofrekvensfedtsugning  er den nyeste metode ,som indebærer at man vha. præcisionsreguleret varmeenergi, der bliver frigivet af radiobølger bearbejder (smelter) fedtcellerne samtidig med at de bliver suget ud. Desuden provokerer radiobølgeenergi nydannelse af kollagentråde i underhuden, som giver en hudopstammende effekt. Radiofrekvensfedtsuging giver mulighed for relativt store fedtsugninger med mindre risici, samt enklere behandling og lettere postoperativ periode. Samtidig kan man opnå en betydelig hudopstramning i det behandlende område.